Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Případ nezamčených dveří

Nezajištěné dveře nejsou pozvánka k návštěvě. Opak si ale zřejmě mysleli dva muži, po kterých nyní pátráme. 

Událost se odehrála v jednom z obchodů v Ječné ulici, jehož dveře personál zřejmě neuzamkl až tak pečlivě. Případ prošetřují policisté z místního oddělení Nové Město, kteří zjistili, že na počátku všeho byla s největší pravděpodobností nedbalost či nepozornost.

Zmiňovaná nedbalost spočívala v tom, že personál při odchodu z práce dveře obchodu zamkl nezamkl. Prodavač sice dle svého tvrzení otočil v obou zámcích klíčem, nicméně si s největší pravděpodobností nevšiml, že dveře nejsou úplně dovřené do futer.

Tohoto detailu si ale zjevně posléze všimli dva náhodní kolemjdoucí. Ti nejprve zkusili, zda jsou dveře skutečně otevřené. A ve chvíli kdy se ukázalo, že ano, vešli do obchodu a prohlédli si doslova vše, tedy jak vystavené zboží, tak i zázemí prodejny. Tehdy ale tito dva zvědavci nic neodcizili a z provozovny odešli pryč.

Jednomu z nich to ale nedalo a o den později se do obchodu vrátil. Tehdy už zjevně s konkrétním úmyslem, krást. V prodejně totiž strávil pouhých několik málo desítek vteřin. Během těch si z výstavních regálů přisvojil věci v celkové hodnotě bezmála dvacet tisíc korun a opět odešel neznámo kam.

Byť policisté z místního oddělení Nové Město disponují záběry z bezpečnostních kamer, nenechavce se jim zatím vypátrat a zadržet nepodařilo. Proto prosíme spoluobčany o pomoc. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, nebo víte, kde bydlí, nebo kde se pohybuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stejně tak prosíme o informace k totožnosti druhého z mužů, který „navštívil“ obchod pouze jednou. Toho policisté logicky vnímají jako svědka, který by mohl přispět k celkovému rozuzlení.

por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 4. 2018

Odkazy do noveho okna

1 hledaní muži (1)

1 hledaní muži (1) 

Detailní náhled

2 hledaní muži (2)

2 hledaní muži (2) 

Detailní náhled

3 hledaní muži (3)

3 hledaní muži (3) 

Detailní náhled

4 hledaní muži (4)

4 hledaní muži (4) 

Detailní náhled

5 hledaní muži (5)

5 hledaní muži (5) 

Detailní náhled

6 hledaní muži (6)

6 hledaní muži (6) 

Detailní náhled

7 hledaní muži (7)

7 hledaní muži (7) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem