Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Případ Koloseum – 4 obvinění

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) zadrželi v úterních ranních hodinách (16. dubna 2013) na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje čtyři osoby v souvislosti s pácháním daňové trestné činnosti. V rámci operace s krycím názvem Koloseum bylo provedeno několik domovních prohlídek a ve večerních hodinách bylo zahájeno trestní stíhání všech zadržených osob pro zvlášť závažný zločin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.  

Podle závěrů kriminalistů ÚOKFK SKPV mělo v období od 1. 7. 2010 do 31. 12. 2011 docházet ke krácení daně z přidané hodnoty (DPH) v souvislosti s prováděním obchodů s neexistujícím zbožím a s deklarováním jeho následného vývozu do dalších zemí EU. Dle závěrů policistů měla způsobená škoda překročit částku 200 milionů Kč. V rámci prověřování zajistili kriminalisté ÚOKFK SKPV jako výnos z trestné činnosti částku cca 55 milionů korun na účtech společností, jejichž prostřednictvím obvinění trestnou činnost páchali. Státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze podal návrh na vzetí všech 4 obviněných do vazby, nicméně soudce všechny obviněné ze zadržení propustil.
 
Touto věcí se kriminalisté ÚOKFK SKPV začali zabývat na základě trestního oznámení Finančně analytického útvaru Ministerstva financí.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
20. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem