Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Případ brutálního napadení kriminalisté objasnili

LOUNSKO - Obviněným hrozí až desetileté tresty; Před hlídkou se schoval ve skříni. 

Lounští kriminalisté objasnili případ brutálního fyzického napadení, ke kterému došlo začátkem února v Lounech. V úterý 2. února kolem 23 hodin napadli dva tehdy neznámí pachatelé jiného muže. K incidentu došlo v ulici Postoloprtská, u slepého výjezdu z kruhového objezdu nedaleko prodejny Lidl. O případu jsme informovali v souvislosti se zveřejněním identikitů neznámých pachatelů a videozáznamu z blízké čerpací stanice – odkaz zde.

Díky rozsáhlému operativnímu šetření se kriminalistům podařilo zjistit totožnost obou podezřelých. Vyšetřovatel pak 31letého a 20letého muže obvinil z trestných činů těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví.

Původně nenápadný incident, k němuž mělo dojít kvůli tomu, že při míjení se na chodníku do sebe muži strčili rameny, skončil pro 34letého poškozeného špatně. Jeden z mužů se měl za poškozeným rozeběhnout. Ten před ním začal utíkat, uklouzl však na bahně a muži ho dohnali. Následovat mělo opětovné fyzické napadání ze strany obou útočníků, kteří ho měli mimo jiné mlátit pěstmi a také kopat do hlavy. Přitom měl dotyčný opětovně ztrácet vědomí. Nakonec oba podezřelí z místa odešli. S následky napadení v podobě mnohačetných poranění včetně zlomenin se poškozený potýká dodnes.

Útočníkům hrozí v případě odsouzení tresty odnětí svobody v rozmezí tří až deseti let.

Před hlídkou se schoval ve skříni

Teprve devatenáctiletý mladík z Lounska čelí trestnímu stíhání pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž byl totiž ještě jako mladistvý odsouzen pro majetkovou trestnou činnost k podmíněnému trestu. Protože neplnil podmínky podmíněného odsouzení, rozhodl soud o tom, že trest vykoná za mřížemi. Tam se ale dotyčnému zřejmě vůbec nechtělo. Přestože si výzvu k nástupu do výkonu trestu převzal, do věznice nenastoupil a policistům se vyhýbal. Ti ho však nakonec našli u jeho družky doma, kde se před nimi schoval ve skříni. Odtud musel vylézt a odjet s policejní hlídkou. Ve věznici tedy stejně skončil a navíc mu hrozí další dva roky odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 15. dubna 2021

vytisknout  e-mailem