Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Případ BALNEO – obvinění sedmi osob

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) včera provedli realizaci případu s krycím názvem BALNEO, který se týká krácení daní při obchodování s pohonnými hmotami. Při ní bylo zadrženo celkem 15 osob. V rámci realizace došlo k provedení několika domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor.  

Policisté ÚOKFK následně obvinili 7 osob. Některé z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a některé z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. Ostatní zadržení byli propuštěni.
 
V této věci jde o zkrácení daně z přidané hodnoty při obchodování s pohonnými hmotami, kdy podle závěrů kriminalistů ÚOKFK mělo dojít ke způsobení škody ve výši 230 milionů korun. Policisté zároveň zajistili jako výnos z trestné činnosti více než 30 milionů korun na několika bankovních účtech. Zároveň byl vydán příkaz k zajištění cca 3,9 milionů korun z účtu politické strany Věci veřejné. Dále jsme zajistili dvě luxusní motorová vozidla a cca 1,7 milionu korun v hotovosti.
 
Při prověřování této věci s policisty Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality spolupracoval Finančně analytický útvar Ministerstva financí a Česká daňová správa. 
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
28. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem