Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Příliš vysoký automobil a hladina alkoholu

DĚČÍN - Příliš vysoký automobil, očesaná kola, napadení v restauraci, a nástup výkonu trestu 

Zákazová dopravní značka, na které je udána nejvyšší povolená výška, řidiče informuje o tom, že pokud se bude snažit projet s vozidlem tento rozměr překračujícím, nastanou potíže. O tom by mohl vyprávět šestadvacetiletý řidič, který se do průjezdu pod železničním viaduktem v Děčíně narval s automobilem vyšším o více než půl metru. Zachytil se a poškodil konstrukci vozu i přívěsu. Na mostní konstrukci pouze setřel nátěr. Z místa ujel, což mu moc nepomohlo, protože policisté výtečníka stejně našli. Dechová zkouška pak prozradila, že pil. Hladina alkoholu přesáhla dvě promile a celková škoda dvě stě tisíc korun. Za ohrožení pod vlivem návykové látky je nyní hazardér podezřelý ve zkráceném přípravném řízení. Z toho by se mohly vyklubat až tři roky v nápravném zařízení, v lepším případě peněžitý trest a zákaz činnosti.
 
 
Bicykly přišly o díly
 
Mít zamčené kolo ve stojanu je jistě velmi dobrá volba, ale zajistí pouze to, že se nedá ukrást celé. Části bohužel ano. A tomu právě došlo před jednou školou ve Varnsdorfu. Zde si pachatel vyhlédl dva bicykly, které tak trochu odstrojil. Hodnota odcizených dílů se pohybuje okolo sedmi a půl tisíce korun. Místní policisté vypátrali devatenáctiletého mladíka, který je z krádeže podezřelý. Řeší ho ve zkráceném přípravném řízení a hrozba, která nad ním visí, má podobu až dvouletého vězení.
 
 
Napadení v restauraci
 
Obvinění z výtržnictví a pokusu těžkého ublížení na zdraví si vysloužili dva mladí muži z Varnsdorfu. Na toaletách jedné místní restaurace měli fyzicky napadnout hosta jenom proto, že se dotyčnému nelíbilo jejich poněkud demoliční chování vůči sociálnímu zařízení. Napadený si se zraněními musel pobýt na chirurgickém oddělení v rumburské nemocnici. Jak rozhodne soud, uvidíme. Zatím čtyřiadvacetiletému útočníkovi a o dva roky mladšímu spolupachateli hrozí odnětí svobody až na deset let.
 
 
Nechtělo se mu do vězení, ale musel
 
Třicetiletému odsouzenému muži z Děčína se za mříže nechtělo. Tedy nešel, přestože výzvu k nástupu trestu převzal. Na svobodě však pobíhal jen do té doby, než byl vypátrán hlídkou policie. Pak se již nástupu výkonu trestu vyhnout nešlo a filuta byl eskortován do litoměřické věznice. Následně proti němu strážci zákona zahájili trestní stíhání. Až tři roky odnětí svobody je sazba, která mu za maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí.
 
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 25.10.2010

vytisknout  e-mailem