Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Příliš drahá masáž

JIČÍNSKO - Nová finta "šmejdů"? 

 „Já jsem Miluška,“ volala v úterý 1. září krátce po jedenácté hodině asi čtyřicetiletá žena na šestaosmdesátiletou seniorku a přitom bouchala na dveře jejího domu v Hořicích v  Jablonského ulici.
 
Když jí žena odpověděla, že žádnou Milušku nezná, řekla, že je doktorka. Na to jí důchodkyně otevřela a pozvala do bytu. Žena se jí hned vyptávala, jak žije, jestli nemá nějaké problémy a že jí přišla namasírovat. Seniorku vyzvala, aby si v pokoji lehla na břicho a hlavu zabořila do polštáře. Při masírování zad jí zasypala různými otázkami, například kam ukládá peníze, kdy bere důchod, jak často ji navštěvují děti. V okamžiku, kdy již nemohla seniorka dýchat, zvedla hlavu z polštáře a přitom viděla, že se po pokoji pohybují další osoby. Když se „doktorky“ zeptala, jestli patří k ní, tak jí neodpověděla. Asi po patnácti minutách masáž ukončila a z domu odešla. Až po jejím odchodu penzistka zjistila, že jí ze zásuvky stolu zmizela tisícikoruna.
 
K popisu ženy uvedla, že byla ve věku kolem 40 let, střední postavy a na sobě měla bílé šaty a na hlavě bílou čepici.
 
Policisté varují občany před podobnými návštěvami a upozorňují, aby si nikoho cizího do bytu nepouštěli. Jen tak mohou ochránit svůj majetek.
 
 nprap. Hana Klečalová
2. září 2015 v 11:32

vytisknout  e-mailem