Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Příležitost dělá zloděje

JIČÍNSKO - Policisté stále upozorňují na dodržování základních pravidel opatrnosti 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČR
Jičínští policisté šetří krádež věcí z vozidla, kde určitou roli zřejmě sehrála i jistá nepozornost a neopatrnost samotného řidiče.

V úterý 4. prosince se v odpoledních hodinách pohyboval s automobilem Škoda Fabia, bílé barvy po Jičíně. Na přesně nezjištěném místě, kdy řidič vozidlo zaparkoval v ulici 17. listopadu a následně na několika místech v ulici Hradecké, neznámý pachatel rychle využil příležitosti, kdy fabie zůstala pravděpodobně na nějakou dobu odemčená a z kabiny odcizil notebook, mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí, platební kartu a další věci v hodnotě téměř 23 tisíc korun. Že věci již nejsou ve vozidle, zjistil řidič krátce po čtrnácté hodině v ulici Hradecká. Zloději nyní hrozí za přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dva roky pobytu za mřížemi.

V této souvislosti policisté opět upozorňují všechny občany, že auto opravdu není trezor.

Zejména v čase předvánočního shonu, kdy automobil například využíváme při cestě za nákupy dárků, návštěvy příbuzných a třeba také výletu do hor, je třeba dodržovat základní pravidla opatrnosti.

Překontrolujte si tedy před odchodem od automobilu uzamčení všech dveří a nenechávejte viditelně odložené věci v kabině vozidla.
por. Bc. Petr Janda
05. 12. 2012 ve 14:10

vytisknout  e-mailem