Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Příležitost dělá zloděje

CHOMUTOVSKO - Senior sebral peněženku i s mobilem; Do auta bušil pěstí. 

Začátkem října přijali kadaňští policisté oznámení o odcizení peněženky a mobilního telefonu, ke kterému došlo v supermarketu v Kadani. Tam byl šedesátiletý muž na nákupu a po jeho zaplacení u samoobslužných pokladen zapomněl peněženku a telefon. Uvědomil si to až doma, a když se na místo vrátil, zapomenuté věci už tam nebyly.

Událost oznámil na policii s tím, že v peněžence měl kromě tří stravenek, několika set korun a dokladů i dvě platební karty. Než je stačil zablokovat, neznámý pachatel s jednou z nich stačil provést několik nákupů na benzinových čerpacích stanicích a v obchodech v součtu za téměř tři tisíce korun.

Výsledkem šetření, které provedli kadaňští policisté, bylo zjištění osoby, která se měla krádeže zmíněných věcí a plateb s pomocí odcizené karty dopustit. Jedná se o 69letého muže z Kadaně, který je teď podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Poté, co si ho policisté předvolali k výslechu, se ke všemu doznal, a odcizené věci jim vydal. Majitel se tak po pár dnech dočkal jejich vrácení a zřejmě se dočká i vrácení peněz utracených z jeho účtu.

Do auta bušil pěstí

Podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci čelí teprve 19letý mladík z Kadaně. Ten měl koncem září v průběhu noci v ulici Chomutovská úmyslně poškodit zaparkované vozidlo značky Škoda Octavia. Do střechy auta bušil údery pěstí a majiteli tak způsobil škodu předběžně vyčíslenou na přibližně 18 tisíc korun. Jak zjistili přivolaní policisté, svou roli zřejmě sehrál vypitý alkohol. Mladý muž, který byl viditelně pod jeho vlivem a policistům odmítal prokázat svou totožnost, nakonec nadýchal 1,67 promile.

Pokud ho soud uzná vinným pro zmíněný trestný čin, může mu uložit trest odnětí svobody až do výše jednoho roku.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 22. října 2021

vytisknout  e-mailem