Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Příležitost dělá zloděje

VSETÍNSKO: Zloděj využil situace a ukradla auto. Nyní je obviněn. 

Poslední loňský den muž z Ostravy za kuriózních okolností ukradl auto v Rožnově pod Radhoštěm. Nyní si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání jeho osoby pro trestný čin krádež.

Dopoledne po půl desáté na Silvestra loňského roku nechal v Rožnově pod Radhoštěm místní čtyřiačtyřicetiletý muž zaparkované nastartované a neuzamčené auto kvůli rozmražení oken. Odešel kousek do garáže pro věci. V této chvíli šel kolem i čtyřiatřicetiletý muž z Ostravy směrem ke kamarádu. Ovlivněn alkoholem ale ke kamarádovi nedošel, využil nabídnuté šance, usedl za volant a jel. Po chvíli se majitel vozu a to světle šedé Škody Superb za téměř osmdesát tisíc korun vrátil a auto pryč.

Policisté ihned po pachateli a vozidle začali pátrat. Po týdnu auto našli v jednom autobazaru na severní Moravě. O dalších pět dní později měl majitel auto ve svých rukou. Dopátrali se i ke zloději. Kriminalisté zjistili, že zloděj se s autem vydal právě do bazaru, kde bylo auto nalezeno. Nerozpakoval se a za pět tisíc tam auto ponechal. Potřeboval jen docestovat domů.

Muž se k dané věci doznal. Auto nechal v bazaru a bylo mu úplně jedno, co s ním bude. V uplynulých dnech si převzal obvinění z trestného činu krádež, za který může být potrestán až pětiletým vězením. Policisté se ještě zaměří na chování pracovníků autobazaru, zda nespáchali protiprávní jednání při příjmu auta.

30. června 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem