Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přijďte si zatrénovat s policisty do Olympijského parku Plzeň

PLZEŇ - Vyzkoušet si můžete i brýle simulující opilost či účinky drog.  

     Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje představují svoji práci v Olympijském parku Plzeň.
     V preventivním stánku si mohou děti vyzkoušet své znalosti a to nejen z oblasti dopravy, ale i z pravidel osobní bezpečnosti a za odměnu dostanou dárek. V rámci akce také nabízíme možnost vyzkoušení brýlí simulující opilost a účinky drog. Návštěvníci s nimi musí zvládnout chůzi přes překážky či základní pohybové dovednosti. Než si návštěvníci brýle vyzkoušeli, několikrát jsme slyšeli, že to vše zvládnou hravě, ale o opaku se brzy přesvědčili. Jen zvednout ze země spadlé klíče, byl pro mnohé v nasimulovaném stavu velký problém.
     Nejen malí ale i dospělí účastníci měli v předcházejících dnech velký zájem o tréninkový kemp policejních instruktorů. Všichni si mohou vyzkoušet nanečisto fyzické přijímací testy, jako je člunkový běh, kliky či celomotorický test.  Ve většině případů všichni sportovci dané podmínky splnili a část přijímacího řízení by měli zdárně za sebou. Mnoho lidí čekalo, až na ně přijde řada, aby si mohli s policisty vyzkoušet prvky sebeobrany, zaboxovat se svými kamarády pod odborným vedením či vyzkoušet cvičný teleskopický obušek a ochranný oblek zvaný „redman“.
     Po celou dobu akce také probíhá náborová kampaň, kdy se zájemci dozví potřebné informace o přijímacím řízení a co, vše práce policisty obnáší.
     Na policisty se do olympijského parku ještě  můžete přijít podívat ve středu 17.8. a v sobotu 20.8. Budeme se na vás těšit.

mjr. Ing. Martina Korandová
15. srpna 2016

vytisknout  e-mailem