Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přichycen při sprejerství

Praha venkov – východ Na začátku roku posprejoval vozidlo městské policie a nyní byl opět přistižen při činu. 

Policisté z Dálničního oddělení Nová Ves přistihli muže při sprejerství.

Ve čtvrtek 3. listopadu krátce po poledni policisté na základě oznámení vyjížděli na 5,5 km dálnice D8 ve směru na Prahu, kde si projíždějící řidič všiml sprejera u mostního pilíře. Díky tomuto oznámení a velmi rychlému příjezdu hlídky na místo, se podařilo muže přistihnout přímo v okamžiku, kdy držel sprej v ruce a sprejoval na most bílou barvou. U nohou jednadvacetiletého muže ležela igelitová taška s dalšími třemi barevnými spreji.

Jelikož se svým jednáním jednadvacetiletý mladík dopustil trestného činu poškození cizí věci, byl zadržen a převezen na Obvodní oddělení Odolena Voda. Při výslechu se k činu doznal a své jednání obhajoval nejdříve tím, že měl za to, že se na most malovat může. Posléze však dodal „pokud město neumí zprostředkovat legální plochy, zdálo se mi toto místo jako jediné přijatelné k malování“.

Dalším prověřováním se ukázalo, že pachatel v květnu letošního roku dokonce posprejoval služební vozidlo Městské policie v obci Odolena Voda, které bylo zaparkováno před služebnou. Na čelní sklo a kapotu vozidla sprejem vytvořil kosočtverec. Za toto jednání byl v polovině letošního roku odsouzen Okresním soudem Praha – východ k trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř měsíců s odkladem na zkušební dobu jednoho roku.

Za trestný čin poškození cizí věci muži hrozí trest odnětí svobody v délce až jednoho roku.



por. Bc. Eva Kropáčová

22.11.2016

Odkazy do noveho okna

1 Most 1

1 Most 1 

Detailní náhled

1 Most 1

1 Most 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem