Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Příchod Nového roku proběhl v klidu

LIBEREC - Policisté neřešili mnoho událostí. 

Kromě několika málo nehod vyjížděli policisté na Liberecku k minimu případů.
Zbývalo několik málo minut do půlnoci, když policisté obdrželi oznámení o vloupání do prodejny Fitness ve Frýdlantské ulici v Liberci. Neznámý výtržník rozbil cihlou výlohu a uvnitř se pak pokusil odcizit monitor od počítače. To se mu ale nepodařilo a monitor zůstal "viset" na datovém kabelu na chodníku před provozovnou. Po zloději policisté pátrají, škoda byla zatím vyčíslena pouze předběžně na více jak tři tisíce korun. Ta bude ale mnohem vyšší, až bude vyčísleno i poškození výlohy.

Zhruba půl hodiny po půlnoci  bylo přijato oznámení o odcizení telefonu z bundy.  Tu si nechal poškozený na zábradlí před vchodem do domu a z její kapsy mu neznámý zloděj vytáhl mobilní telefon. Případem, při kterém byla poškozenému, který je zároveň i oznamovatelem, způsobena desetitisícová škoda, se zabývají policisté z Vesce.

Krátce po druhé hodině, již v roce 2011, zasahovali policisté na základě oznámení v restauraci v centru Liberce. Na pánských toaletách se tam po předchozí hádce a urážkách napadli dva hosté. 28letý cizinec napadl 41letého muže z Liberce. Při potyčce se oba dva muži zranili. Cizinec si při Bití svého protivníka zlomil malíček a 41letý Liberečan měl pohmožděnou hlavu a natržený ret. Oba dva skončili v nemocnici, kde jim rány ošetřili a zašili. Z nemocnice putovali do policejní cely. U obou mužů sehrál zřejmě svou roli alkohol. Cizinci policisté naměřili 2,13 promile, Liberečan nadýchal 1,52 promile alkoholu. Do nového roku si tak oba ponesou vzpomínku na oslavy Silvestra v podobě drobných zranění. Cizinec se navíc bude zpovídat z výtržnictví a z pokusu ublížení na zdraví. Z těchto dvou přečinů mu policisté sdělili podezření ve zkráceném přípravném trestním řízení.

Před třetí hodinou ráno vyjížděli policisté i hasiči do Chrastavy do Nádražní ulice. A to na základě oznámení jedné z nájemnic, která zaznamenala štiplavý kouř na chodbě uvnitř domu.  Když přijela policejní hlídka na místo, byl v celém domě cítit zápach spáleniny a ze třetího patra se valil hustý dým. Hasiči pak na místě zjistili, že příčinou tohoto stavu je  oheň na sporáku bytu v druhém patře. Jeho nájemník si ohříval jídlo a zřejmě alkohol jej unavil natolik, že usnul. Jídlo se pak pálilo a kouř a dým se rozšířil po celém domě. Nájemníkovi se naštěstí nic nestalo, až na to, že mu připravované jídlo v pánvi shořelo.

Krátce po čtvrté hodině pak policisté v rámci výkonu služby, kdy prováděli prohlídku města, narazili ve Vaňurově ulici v Liberci na Toyotu Camry. Auto bylo zabořené do závěje a blokovalo jeden jízdní pruh. Řidič auta měl zřejmě asi naspěch. Auto bylo odemčené a v zapalování se nacházely i klíče. Policisté vůz zamkli a vzhledem k tomu, že tvořil překážku na silnici, nechali jej odtáhnout. Současně zjišťují, komu vůz patří a kdo v něm jel.

Deset minut po šesté ráno pak docela hodně zariskoval 21letý mladík z Liberce. Podnapilý se vydal na cestu autem. Policisté jej zastavili v Mariánské ulici a provedli u něj dechovou zkoušku, která jenom potvrdila podezření policistů. Mladý muž nadýchal přes dvě promile. To ovšem nebyl jediný prohřešek. Další zjištění nebylo pro mladíka rovněž nijak přívětivé. Není totiž držitelem řidičského oprávnění, a to na žádnou skupinu.  Se vstupem do Nového roku si tak ponese problémy. Je totiž podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí sankce - a to buď peněžitým trestem, zákazem činnosti, anebo v nejhorším případě trestem odnětí svobody až na jeden rok.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
3. 1. 2011

vytisknout  e-mailem