Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Příchod Nového roku

KARLOVARSKÝ KRAJ – Noc z pohledu policistů. 

Na letošní Silvestr byli policisté v celém Karlovarském kraji řádně připraveni, opět totiž očekávali větší počet oznámených událostí než v běžných pracovních či víkendových dnech. V rámci Karlovarského kraje byl na silvestrovskou noc, tak jako každý rok, posílen běžný výkon služby. Policisté se zaměřili především na zajištění bezpečnosti osob, dodržování veřejného pořádku a na dohled nad silničním provozem. Policisté samozřejmě také kontrolovali dodržování protiepidemických opatření.

V průběhu posledního dne roku 2021 a následné silvestrovské noci, v době od 31. prosince 2021 od 07:00 hodin do 1. ledna 2022 do 07:00 hodin, policisté na Integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje přijali 196 oznámení na lince tísňového volání. Ve srovnání s posledními silvestrovskými oslavami bylo přijato ve stejném časovém období o zhruba 70 oznámení více.

Policisté nejčastěji vyjížděli k případům narušení veřejného pořádku, výtržnostem, ale řešili také několik krádeží.

Během silvestrovských oslav došlo také k několika dopravním nehodám, které se naštěstí obešly bez vážného zranění.

Nejzávažnější oznámení bylo přijato krátce po třetí hodině ranní. V Karlových Varech došlo k násilnému trestnému činu, při kterém utrpěla jedna osoba vážná zranění. Muž podezřelý ze spáchání tohoto trestného činu byl policisty během několika desítek minut zadržen. Kriminalisté se nyní celým případem intenzivně zabývají.

nprap. Jakub Kopřiva
1. 1. 2022

vytisknout  e-mailem