Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přicestovali na korbě kamionu

KRAJ - Cizinecká policie si převzala pět běženců, kteří přicestovali v návěsu zahraničního kamionu. 

Policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství Středočeského kraje si v těchto dnech převzali pět cizinců, kteří přicestovali nelegálně do České republiky. Prostřednictvím linky tísňového volání 158 na ně upozornil řidič rumunského kamionu, který v objektu logistického areálu v Říčanech otevřel nákladový prostor vozu, v němž se cizinci nacházeli. Na místo jako první přijely policejní hlídky z Prahy venkov JIH, které následně kontaktovay policisty z cizinecké policie.2 foto_02.jpg

Jednalo se o pět dospělých mužů, všichni pocházeli ze zemí tzv. "třetího světa", dva z Pákistánu, tři z Afgánistánu. Policisté všechny muže zajistili a kromě jednoho je umístili do záchytného zařízení pro cizince z důvodu realizace správního vyhoštění a následného předání dle dublinské dohody - tedy k předání do státu, kde si prvotně požádali o azyl. Posledního cizince - muže pocházejícího z Afgánistánu, pak policisté propustili, ještě předtím mu ale vydali rozhodnutí o správním vyhoštění. Muži, kteří u sebe neměli žádné doklady, "přicestovali" podle všeho do České republiky přes Turecko, Řecko a Severní Makedonii. Česká republika, tak jak u většiny migrantů zadržených na území kraje, nebyla jejich cílovou stanicí . .

Od začátku letošního roku bylo na území Středočeského kraje zachyceno 129 migrantů, a to nejčastěji na dálnici D1 a dále při vykládce zahraničních kamionů v různých firmách kraje. Ve všech případech se jednalo o muže s průměrným věkem 25 let, nejčastější zemí původu byl Afgánistán, Maroko, Alžírsko, či Pákistán.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
26. října 2021
 


 

Odkazy do noveho okna

1 foto_01

1 foto_01 

Detailní náhled

2 foto_02

2 foto_02 

Detailní náhled

3 foto_03

3 foto_03 

Detailní náhled

4 foto_04

4 foto_04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem