Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přibyla mu další obvinění

Kriminalisté z policejního obvodu Praha III obvinili v těchto dnech dvaadvacetiletého ukrajinsky hovořícího muže ze spáchání dvou případů trestného činu loupeže. K těm došlo v říjnu tohoto roku v žižkovských hernách.  

První případ se odehrál v pátek dne 17. října kolem půl páté ráno v herně baru na ulici Seifertova. Do provozovny vešel mladší muž s pistolí v ruce, kterou začal ohrožovat dvaatřicetiletého barmana. Chtěl peníze. Barman ale odmítl a začal se s ním o zbraň přetahovat. Pachatel tak po chvíli svého jednání zanechal a přešel k jedinému z hostů, jednačtyřicetileté ženě. Na tu také začal mířit pistolí a vyhrožoval, že bude střílet. Barman mu ale opět sdělil, že mu žádné peníze nedá. Lupič tak neuspěl a z baru odešel, aniž by něco odcizil či někoho zranil.
 
Druhý případ se stal ve středu dne 22. října taktéž kolem půl páté ráno v Koněvově ulici. Do herny tam vešel muž, který požádal jednačtyřicetiletou barmanku o rozměnění dvou tisíci korunové bankovky. Poté hrál na hracích automatech. Po zhruba čtvrt hodině chtěl po obsluze výběr výhry. V okamžiku, kdy odvedl ženinu pozornost, udeřil ji pěstí do hlavy, až upadla na zem, kde do ní kopal. Poté běžel za bar, odkud odcizil kasírtašku s hotovostí asi 13 tisíc korun a z místa utekl. Napadená žena musela vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.
V průběhu vyšetřování vytipovali kriminalisté podezřelou osobu, dvaadvacetiletého ukrajinsky hovořícího muže. Ten je v současné době umístěn ve vazební věznici pro jinou násilnou trestnou činnost. V úterý dne 25. listopadu mu tak přibylo další obvinění. V tomto případě mu za spáchání trestného činu loupež hrozí až deset let za mřížemi.  

vytisknout  e-mailem