Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Příbuzní měli o seniorku strach

Bruntálsko - policejní pátrání dopadlo úspěšně a další zprávy 

Policisté územního odboru Bruntál po 2 hodinovém pátrání našli 84letou ženu v lesním porostu ve Slezských Rudolticích.
 
Seniorka si 19.11.2013 v odpoledních hodinách vyšla na procházku do lesa a do 20. hodiny se nevrátila. Příbuzní seniorky vzhledem k úplné tmě a jejímu věku dostali o ženu strach a uvedenou věc oznámili policistům obvodního oddělení Město Albrechtice. Po učiněném oznámení byla započata pátrací akce, do které se zapojila jedna desítka policistů územního odboru Bruntál. Již po dvou hodinách byla seniorka policisty vypátrána naštěstí v nezraněném stavu. Policistům měla uvést, že se vrací z procházky. Žena si pravděpodobně vůbec neuvědomila, že by její rodina o ni mohla mít strach.
 
 
 
Další zprávy:
 
Zimní pneumatiky jsou v kurzu
 
Patrně poptávka po zimních pneumatikách vedla dosud neznámého pachatele ke krádeži. Té se dopustil z 19. na 20.11.2013 v Bruntále na ulici Lidická. Plechové disky (rozměr 14) osazené zimními pneumatikami odmontoval z vozidla Škoda Fabia. Majiteli tak vznikla škoda ve výši asi 8 tisíc korun. Případ vyšetřuje obvodní oddělení Bruntál.
 
 
Slepice zabil a odcizil
 
Krnovští policisté prověřují krádež spáchanou vloupáním, ke které došlo v době od 19. do 20.11.2013 v Krnově na ulici Československé armády. Odcizeno bylo celkem 17 kusů slepic v celkové hodnotě okolo 4 tisíc korun. 
 
Drůbež byla odcizena z kurníku na pozemku, který je oplocen. Zde pachatel nejprve vytrhl z oplocení 4 dřevěné latě, a jelikož byl příbytek drůbeže uzamčen, pokusil se do něj vniknout přes okno. Po vytrhnutí rámu okna zjistil, že přes instalovanou mříž se zde nedostane. Následoval druhý pokus. Ze zadní stěny odtrhl lepenku, vytrhl desky a dostal se dovnitř. Poté drůbeži u kurníku odřezal hlavy, poházel po okolí a z místa činu i s mrtvými slepicemi odešel. Pachateli za přečin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na 2 léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.  
 
 
Nezvládl zatáčku, lehce se zranil
 
19.11.2013 Fiat BravoFoto: dopravní nehoda vozidla Fiat Bravo ze dne 19.11.2013
Dne 19.11.2013 ve 21:10 hodin došlo k havárii osobního motorového vozidla Fiat Bravo na silnici I/11 mezi obcemi Horní Benešov a Milotice nad Opavou. Projetí levotočivé zatáčky zde nezvládl 28letý řidič. Vyjel za pravý okraj komunikace a skončil v silničním příkopu. Při nehodě došlo k jeho lehkému zranění. Policisté u něj provedli odborné měření ke zjištění alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Škoda na vozidle činí okolo 10 tisíc korun. Nehodu vyšetřuje dopravní inspektorát Bruntál.
 
 
 
 
 
 
Lekl se zajíce
 
19.11.2013 Škoda Octavia.JPGFoto: dopravní nehoda vozidla Škoda Octavia ze dne 19.11.2013
Dopravní policisté prověřují dopravní nehodu ze dne 19.11.2013, která se stala ve 22:35 hodin opět na silnici číslo I/11 mezi obcemi Bruntál a Milotice nad Opavou. Nehoda si vyžádala lehké zranění21letého řidiče vozidla Škoda Octavia. Muž policistům uvedl, že se lekl zajíce, který mu přeběhl přes komunikaci. V úleku měl prudce sešlápnout brzdový pedál a dostat s vozidlem smyk. Tento manévr nezvládl a vyjel za pravý okraj komunikace, kde havaroval. Řidič se podrobil odbornému měření na alkohol, které bylo negativní. Výše škody činí okolo 40 tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
 
vrchní asistent pprap. Bc. Pavla Welnová
 
21.11.2013

vytisknout  e-mailem