Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Příbuzné se pokusil zastřelit samopalem

ZLÍNSKO: Zlínská krajská kriminální policie vyšetřuje dvojnásobný pokus vraždy, ke kterému pachatel použil nelegální zbraň 

Dne 4. března 2015 v 13.30 h přijalo operační středisko zlínské policie oznámení, že v rodinném domě ve Zlíně došlo ke střelbě a že na místě se nachází zraněná žena.

Po příjezdu policie na místo bylo zjištěno, že zřejmě z důvodu domnělého dluhu, zaútočil 34letý muž ze Zlína na svoji 65letou příbuznou, přičemž k útoku použil nelegálně držený samopal Beretta vzor 38.

Další šetření ukázalo, že útočník se dostal do domu svých příbuzných, protože znal místo uložení klíčů. Posléze v domě ve skrýši, kde byly po leta ukryta jako rodinný poklad, vzal zbraň, ze které vystřelil po 65leté ženě několik ran. Jedna střela zasáhla ženu do nohy a způsobila jí těžké, život ohrožující zranění. Poté se agresor pokusil zbraní zaútočit na dalšího obyvatele domu, kterým byl 68letý muž. Tento muž naštěstí odklonil hlaveň zbraně od svého hrudníku, a střely tak skončily ve stopu místnosti a ve zdech. Následně se napadenému muži, s pomocí dalších příbuzných, podařilo útočníka odzbrojit a zadržet a po příjezdu hlídky jej předat policii.

5. března 2015 bylo zahájeno trestní stíhání 34letého pachatele pro zvlášť závažný zločin vražda, spáchaný ve stádiu pokusu a na dvou osobách, a pro přečin porušování domovní svobody. Obviněný muž je tak ohrožen trestem v rozmezí od patnácti do dvaceti let anebo až trestem výjimečným.

6. března 2015, mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem