Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Příbramský prvosled uspěl v mezinárodní soutěži

KRAJ - Mezinárodní soutěž "Rallye Rejvíz", která se letos konala v Olomouckém kraji, má již své vítěze. Krásné třetí místo, za PMJ Praha a SPJ Brno, obsadili policisté z Příbrami. 

V Koutech nad Desnou, v Olomouckém kraji, se pod záštitou hejtmana Ing. Josefa Suchánka, konal tradiční, již 26. ročník mezinárodního odborného metodického zaměstnání a soutěže pro posádky zdravotnických záchranných služeb, jehož součástí byl také již v pořadí 7. ročník soutěže prvosledových hlídek -  "RALLYE REJVÍZ 2023".

Uznávané mezinárodní soutěže se účastnilo přes 50 posádek zdravotnické záchranné služby z celého světa a 30 prvosledových hlídek Policie ČR ze všech krajských ředitelství v rámci republiky a Ředitelství služby cizinecké policie. 2Smyslem těchto "metodických zaměstnání"  je procvičovat, zefektivňovat a koordinovat spolupráci prvosledových hlídek Policie ČR a posádek zdravotnické záchranné služby nejen těch českých, ale i zahraničních. Posádky v rámci  soutěže reagovaly na tematické úkoly v reálných podmínkách, kdy na každém z deseti stanovišť  plnily zadané úkoly.

Krajské ředitelství policie Středočeského kraje reprezentovala posádka policistů z oddělení hlídkové služby z Příbrami - prvosledová hlídka - ve složení pprap. Petr Holan, pprap. Petr Hráček a pprap. Ondřej Šindelář. Ti během několikadenní soutěže čelili tvrdé konkurenci a náročným situacím, které museli řešit. Jejich dovednost, rychlost, profesionalita a týmová spolupráce je ale vynesla na stupně vítězů. Členové PHS týmu OHS Příbram obsadili krásné 3. místo (I. místo - SPJ Brno, II. místo - PMJ Praha).

Oceněným příbramským policistům, oběma Petrům a Ondřejovi, patří bezesporu velká gratulace. Jejich výsledek v rámci soutěže, která se řadí mezi nejnáročnější v České republice, je skvělým příkladem disciplíny, odvahy a profesionality v rámci policejního sboru. 


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
31. května 2023


  

vytisknout  e-mailem