Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Příběhy z Černé kroniky na Karvinsku

Karviná - policisté preventivně působí na seniory pomocí knihy Černá kronika 

Jeden z preventivních příběhů, které obsahuje kniha Moravskoslezských policistů s názvem Černá kronika aneb ze soudních síní, zazněl v pátek dopoledne v Novém domově v Karviné. Setkání se seniory proběhlo v rámci „Týdne čtení pro seniory“.

Policejní preventista nejdříve přítomným posluchačům knihu představil a poté jim přečetl příběh „O vnucích“. Tato legenda opět v posledním období ožila, jak je známo z nedávných zveřejněných případů, a tak bylo na místě zvolit právě tento příběh. Po přečtení příběhu se tomuto tématu, zejména co se vhodné prevence týče, policista věnoval a s přítomnými probral, jak má v těchto situacích vypadat správné chování. Byly však i zmíněny ostatní, často používané lsti pachatelů, kterým důvěřiví senioři podléhají. Snahou tohoto preventivního působení je nejen informovat přítomné seniory, ale jejich prostřednictvím šířit tyto informace dál. A k těmto účelům posluchači obdrželi každý svou výše zmiňovanou knihu a k ní i doprovodné preventivní materiály ve formě informačních letáků a brožur. A těm, kteří již mají se čtením problémy, byla kniha věnována ve formě audio CD.

Tato akce však není ojedinělá a snahou policistů bude oslovit co nejvíce zástupců cílové skupiny, tedy seniorů. Černou kroniku již včera představili v Karviné a v následujících dnech budou pokračovat v Českém Těšíně, Havířově, Bohumíně i Albrechticích. 

Tisková zpráva ze dne 12. dubna 2019

Bc. Miroslav Kolátek
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem