Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při výkopu nalezli mrtvolu

LOUNY – Kosterní nález, Zahájení trestního stíhání, Výtržnictví  

Kosterní nález
Dne 25. 8. 2009 kolem 09:00 hod nahlásil pracovník Silnic Žatec, že jako obsluha bagru Catepillar M315 při bagrování a nakládání zeminy ve výkopu u silnice I. třídy č.7, v km 59,093 mezi odbočkami na obec Bítozeves ve směru Postoloprty – Chomutov, nalezl polní láhev a zřejmě lidské kosti. Na místo přivolaný pracovník Ústavu archeologické památkové péče (ÚAPP) Most potvrdil, že se jedná o lidské kosti. Při ohledání místa činu byly zajištěny kosterní zůstatky pravděpodobně dospělého muže z období konce 2. světové války, zbytky oděvu, polní láhev, zkorodovaný zapalovač, zkorodovaná mince, 3 ks knoflíků, kožené zbytky šlí a kožený pár obuvi. Při prvotním ohledání nebyly na nalezených kostech nalezeny známky cizího zavinění. Kosterní zůstatky a zajištěné věci byly uloženy na OKT SKPV Louny a budou podrobeny bližšímu zkoumání za účelem zjištění stáří kosterního nálezu, způsobu a doby úmrtí.

Zahájení trestního stíhání
Dne 25. 8. 2009 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestné činy „Krádeže“, „Porušování domovní svobody“ a „Poškozování cizí věci“, kterých se dopustil tím, že dne 10. 8. 2009 vnikl spolu s dvěma pachateli na zahradu domu v obci Tatinná, kde nezjištěným předmětem vypáčil vrata garáže, odkud odcizil zahradní sekačku zn. AL-KO, elektrickou vrtačku zn. Narex, nářadí a další předměty z obytné části domu a způsobil škodu na zařízení. Celková škoda byla vyčíslena na 54 300 Kč.

Výtržnictví
Dne 25. 8. 2009 sdělili policisté podezřelému, podle § 179b odstavec 3 trestního řádu, podezření ze spáchání trestných činů „Poškozování cizí věci“ a „Výtržnictví“, kterých se dopustil tím, že dne 28. 6. 2009 v Žatci, ul. A. Hejduka, prohodil kámen zadním oknem u osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia, kdy při tomto se kámen zastavil o přední okno vozidla, které taktéž rozbil. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10 000 Kč.

vytisknout  e-mailem