Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při vloupání do objektu byl muž dopaden

PELHŘIMOVSKO: Muž je obviněn ze spáchání tří trestných činů 

Policisté obvodního oddělení Kamenice nad Lipou dopadli muže, který se vloupal do objektu v Černovicích. Navíc řídil auto, i když to má soudem zakázáno. Devětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání tří trestných činů.

Na konci minulého týdne vnikl ve večerních hodinách na oplocený pozemek v Černovicích. Dále se dostal do budovy, kde se vloupal do kanceláře, a začalo prohledávání objektu. V tu dobu ale prováděla v lokalitě kontrolu policejní hlídka. Policisté si všimli podezřelých okolností, nabyli podezření, že mohlo dojít k vloupání, a ihned zakročili. Muž se ještě pokusil o útěk, v čemž mu ale policisté zabránili. Podezřelého muže zadrželi a skončil v policejní cele.

Místo činu policisté ohledali a zadokumentovali. Prověřování případu převzali pelhřimovští kriminalisté. Provedeným šetřením zjistili, že do obce muž přijel vozidlem Ford, které bylo v lokalitě zaparkované. Ke krádeži věcí nedošlo, škoda vznikla poškozením dveří.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Devětadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl plk. Mgr. Bc. Luboš Jakoubek, zástupce ředitele územního odboru. Trestný čin krádeže spáchal obviněný muž v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav a hrozí mu tak přísnější postih. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti již soudně trestán. Letos v únoru mu byl uložen soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu více než jednoho roku.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal zástupce ředitele pelhřimovského územního odboru.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

23. dubna 2020   

vytisknout  e-mailem