Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při vloupání do domu ho vyrušil mladistvý chlapec

BENEŠOVSKO - Zloděj si zřejmě myslel, že dopoledne nebude nikdo doma. 

Policisté z Benešova již týden pátrají po muži, který se pokusil vloupat do jednoho z rodinných domů v Benešově. Při "práci" byl ale vyrušen mladistvým chlapcem, který se v té době nacházel doma. Zloděj zřejmě spoléhal na to, že během dopoledních hodin nebude nikdo doma, jeho plán ale nevyšel dle představ, a navíc ho zachytily kamery.

K události došlo 7. prosince 2023 před 11. hodinou dopoledne. Neznámý muž překonal oplocení pozemku rodinného domu, pohyboval se na zahradě a následně rozbil skleněnou výplň okna v přízemí domu. Uvnitř byl po celou dobu mladistvý chlapec, který zaslechl několik podezřelých zvuků, zavolal své matce a záhy na linku 158. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal nejbližší policejní hlídky a s chlapcem po telefonu po celou dobu komunikoval. V době, kdy se neznámý muž chtěl rozbitým oknem dostat do domu, ho chlapec okřiknul a ten se dal na útěk. 

Policisté byli na místě do několika málo minut, propátrali i okolí, ale muže se dopadnout nepodařilo. Díky kamerovým záznamům a popisu od chlapce se podařilo získat informace k popisu podezřelého muže. Ten by mohl být ve věku mezi 40-55 lety. Na hlavě měl nasazenou černou zimní čepici, modrou zimní bundu s kapucí pod kterou měl tmavou mikinu s viditelným neonově žlutým zipem, hnědé boty s bílým lemem nad podrážkou a rukavice.

Pokud podezřelého muže na kamerovém záznamu poznáváte ozvěte se prosím policistům OOP Benešov na tel. číslo 974 871 700  nebo na linku 158. Za jakékoliv důležité poznatky děkujeme.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádeže ve stádiu pokusu, za což hrozí 3letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
14. prosince 2023

vytisknout  e-mailem