Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Při úklidu měla „vybílit“ i šperkovnici

Frýdecko-Místecko - žena se ke krádeži doznala. 

Policisté z obvodního oddělení Třinec v těchto dnech sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 38leté ženě z Karvinska.

Ta od konce loňského roku dojížděla do Třince za prací, kdy v jednom z rodinných domů vypomáhala s úklidem. Když si však jednoho únorového dne chtěla paní domu vzít z krabičky jeden ze svých šperků, zjistila, že jí ve šperkovnici chybí hned několik kousků. Jednalo se o zlaté prsteny, náušnice, řetízek i náramek, vše v hodnotě okolo 45 tisíc korun. Podezření tak padlo právě na ženu, která měla při úklidu v domě volný přístup do pokojů, včetně ložnice, kde byla šperkovnice uložena. Majitelka se tedy vydala na policii, kde celou věc oznámila.

Naslužebně se žena policistům při výslechu ke krádeži šperků doznala. Jak sama uvedla, dostala se do tíživé finanční situace, kdy potřebovala peníze, a rozhodla se jí řešit tímto způsobem. Odcizené zlato pak měla prodat do zlatnictví a zastavárny na Karvinsku. Takto získala téměř 30 tisíc korun, které následně užila pro svou potřebu.

Podezřelé nyní v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt ze mřížemi.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
21. března 2024

vytisknout  e-mailem