Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Při ujíždění naboural deset aut

Pražským policistům v noci ujížděl opilý a zfetovaný řidič. Během zběsilé jízdy v různých místech metropole naboural celkem deset zaparkovaných vozidel. 

Dnes krátce před druhou ráno si policisté z pohotovostní motorizované jednotky v ulici Wilsonova všimli vozidla tovární značky Mercedes, jehož řidič policisty zaujal svou rychlou až agresivní jízdou. Policisté se tedy rozhodli řidiče zkontrolovat a v Italské ulici mu proto dali pokyn k zastavení vozidla. Řidič však na tyto opakované výzvy nereagoval a ve své agresivní jízdě naopak přitvrdil. Před policisty ujížděl ulicemi Na Smetance – Polská – Budečská – Slezská – Francouzská – Krymská – Košická. Během toho projel několik křižovatek na červený světelný signál, jel v protisměru a několikrát dokonce nezvládl řízení a naboural do zaparkovaných vozidel. I přes to ale pokračoval a jeho agresivní jízdu ukončila až poslední dopravní nehoda v ulici U Vršovického nádraží, kde narazil do tří zaparkovaných aut. Policisté ho navíc zablokovali služebním vozem tak, aby již nemohl dále pokračovat. Šofér už sice v jízdě nepokračoval, ovšem nadále odmítal opustit vozidlo, a proto ho „péjáci“ po marných výzvách z vozu vytáhli za použití donucovacích prostředků.

Policisté následně na místě u dvacetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem bezmála dvě promile alkoholu v dechu. A pozitivní byl i test na drogy, který v těle řidiče prokázal přítomnost kokainu.

Na základě těchto skutečností „péjáci“ mladíka zadrželi a předali dopravním policistům, kteří ho převezli k lékařskému vyšetření. Na policejní služebně pak „pirátovi“ zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě pravomocného odsouzení by mu za tento delikt mohl hrozit až tříletý pobyt za mřížemi.

Případem se nadále zabývají policisté z oddělení dopravních nehod. Ti nyní čekají na výsledky lékařského vyšetření a také vyčíslení škody způsobené na celkem deseti poškozených vozidlech.

Por. Bc. Iveta Martínková – 2. 2. 2016

vytisknout  e-mailem