Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při srážce autobusu s osobním vozidlem přišel o život třiadvacetiletý muž

RAKOVNICKO - Šest hodin byla zcela uzavřena komunikace u Řevničova kvůli tragické dopravné nehodě. 

VYDÁNO:  1. srpna 2014 01:30 hodin
 
Na 38. kilometru silnice R6 ve směru na Prahu u obce Řevničov na Rakovnicku se ve čtvrtek podvečer srazilo osobní vozidlo zn. Škoda Fábie s autobusem. K dopravní nehodě došlo ve čtvrtek 31. července v 17:30 hodin.  Třiadvacetiletý řidič osobního vozidla srážku nepřežil. Autobus, se třiceti dvěma zahraničními  turisty a českou průvodkyní, se vracel z Karlových Varů z výletu, do jednoho z pražských hotelů. Zraněno bylo patnáct osob. Mezi zraněnými osobami byl také řidič autobusu. Na místo byl přivolán také vrtulník. Ten však nakonec nikoho nemusel transportovat do nemocnice. Záchranáři, hasiči a policisté  vyprošťovali zraněné z autobusu. Po prvotním ošetření byli převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice.
 
U řidiče autobusu byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. U řidiče osobního vozidla až výsledky pitvy vyloučí nebo potvrdí požití alkoholu.
 
Téměř šest hodin byla komunikace v tomto úseku uzavřena a policejní hlídky odkláněly dopravu a doporučovaly řidičům objízdné trasy. Směrem od Prahy přes Nové Strašecí - Rudu - Rakovník. V opačném směru od Karlových Varů směrem Krupá - Líšany - Rakovník. Zcela zprovozněna byla komunikace až krátce před půlnocí.
 
Dopravní policisté z Územního odboru Rakovník na místě provedli zadokumentování dopravní nehody a nyní budou veškeré informace vyhodnocovat. Předmětem jejich šetření je zejména příčina tragické nehody. Musí postupně vyloučit několik možných příčin, zda šlo o technickou závadu, nepozornost řidiče, oslnění sluncem, zdravotní stav řidiče, rychlou jízdu nebo nebezpečné předjíždění. Podle prvotních informací je pravděpodobné, že se řidič osobního vozidla dostal do protisměru.
 
Několik hodin trvalo zadokumentování dopravní nehody policisty a zejména odklízení následků, které prováděli hasiči zasahující na místě.
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
KŘ P ČR Středočeského kraje
1. srpna 2014

vytisknout  e-mailem