Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Při silniční kontrole u něj našli pervitin

KARLOVARSKO – Muž, který již dříve drogy prodával, skončil nakonec ve vazbě. 

V pondělí 13. července letošního roku zastavila ve večerních hodinách policejní hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary – město osobní vozidlo značky Volkswagen. Při silniční kontrole se šestačtyřicetiletý řidič podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivně. Z těchto důvodů byl muži zadržen řidičský průkaz, zakázána další jízda a byl převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Policisté poté provedli prohlídku osoby, při které nalezli finanční hotovost v řádech desítek tisíc korun a deset plastových sáčků s bílou krystalickou látkou. Ta byla později vyhodnocena odbornou expertízou jako pervitin. Šestačtyřicetiletý muž byl následně zadržen a převezen do policejní cely.
 
Vzhledem k tomu, že zadržený muž byl již v minulosti odsouzen pro spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, tak kriminalisté provedli také domovní prohlídku jeho bytu v Chebu. Při té zajistili bílou krystalickou látku.
 
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.
 
V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let, jelikož byl za stejný trestný čin v posledních třech letech odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva
17. 7. 2020

Odkazy do noveho okna

Zajištěné OPL

Zajištěné OPL 

Detailní náhled

Zajištěné OPL

Zajištěné OPL 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem