Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Při silniční kontrole nabourala služební vůz

Český Krumlov – Polná na Šumavě – Řidička usedla za volant bez řidičského oprávnění. 

Policisté z českokrumlovského dopravního inspektorátu vyjížděli v pondělí 12. února ve večerních hodinách ke kuriózní dopravní nehodě, ke které došlo v obci Polná na Šumavě na Českokrumlovsku.

Vše začalo tím, že si policisté z obvodního oddělení v Horní Plané v rámci hlídkové činnosti všimli podezřelého chování řidiče vozidla značky Škoda Superb. Ten na sebe v tomto případě policisty upozornil tím, že se k jejich vozidlu přibližoval za stálého užití dálkových světel a následně na křižovatce při odbočování nedal znamení o změně směru jízdy. Policisté se tak rozhodli, že vozidlo zkontrolují.

Při následné silniční kontrole se však stalo něco, co policisté nečekali. Kontrolované vozidlo totiž začalo z ničeho nic couvat a narazilo do přední části služebního vozidla. Policisté poté zjistili, že za volantem vozidla seděla dvacetiletá řidička, která navíc nevlastní řidičské oprávnění. Jak bylo policisty zjištěno, řidička neřídila pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na nejméně 30 000 korun. A co že bylo důvodem jízdy dvacetileté „řidičky“? Touha naučit se řídit. Pomyslného učitele autoškoly v tomto případě ztvárnil její třiadvacetiletý přítel a zároveň majitel vozidla. Případem se nyní budou zabývat českokrumlovští dopravní policisté.

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz
14. února 2024

Odkazy do noveho okna

Nacouvala do služebního vozidla

Nacouvala do služebního vozidla 

Detailní náhled

Nacouvala do služebního vozidla

Nacouvala do služebního vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem