Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Při rekonstrukci podlahy našel ruční granáty

NOVOJIČÍNSKO - události 

Během pátečního odpoledne oznámil na linku 158 jednapadesátiletý muž z obce Bravinné na Bílovecku, že při rekonstrukci betonové podlahy ve svém domě nalezl větší množství staré munice. Policisté z obvodního oddělení místo nálezu zajistili a vyčkali na příjezd kolegy z pyrotechnické služby. Ten zjistil, že se jedná o ruční granáty ruské výroby vzor 42 a ruční granát německé výroby Eihandgranate. Nalezenou munici si policejní pyrotechnik následně převzal a odvezl k likvidaci.

Žena odmítala opustit byt, skončila v policejních poutech
Policisté z Nového Jičína v nedělních ranních hodinách vyjížděli k podnapilé agresivní ženě.  Ta odmítala opustit byt pětačtyřicetiletého muže, u kterého byla na návštěvě. Jednačtyřicetiletá žena zasahující policisty vulgárně urážela a i přes jejich opakovanou výzvu odmítla byt opustit. Z tohoto důvodu museli policisté ženu z bytu vyvést za použití donucovacích prostředků a přiložení služebních pout. Zajištěná se odmítla podrobit dechové zkoušce na alkohol, přesto však byla vzhledem ke své značné podnapilosti převezena na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Nyní jí za přestupek proti občanskému soužití a přestupek proti veřejnému pořádku hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

Z garáže odcizil motocykly a elektorokolo
Kopřivničtí policisté pátrají po pachateli, který se z pátku na sobotu dopustil přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Pachatel neuzamčenou brankou vešel na pozemek rodinného domu šestasedmdesátiletého muže a po rozbití sklené výplně okna vnikl do garáže. Z té následně odcizil dva motocykly a také elektrokolo, vše v celkové hodnotě více jak 70 tisíc korun. Jeden z motocyklů se však zřejmě pachateli nehodil, jelikož jej následující den našel nedaleko místa události náhodný kolemjdoucí. Pachateli nyní hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi. 


Nový Jičín 6. listopadu 2018

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

vytisknout  e-mailem