Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Při prodeji dětského pyžama byla podvedena

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Přišla o desetitisíce. 

Žena z Uherskohradišťska prodávala na internetovém portále dětské pyžamo za šedesát korun. Na nabídku zareagoval muž s tím, že má o oblečení zájem. Domluvili se, že jí pošle odkaz na přepravní službu, kde se žena zaregistruje. A tak se i stalo. Dále po ní na stránkách byly požadovány údaje z platební karty a následně i přihlášení do internetového bankovnictví. Žena ale po chvíli pojala podezření, zda nejde o podvod. Proto si nechala zablokovat jak účet, tak i kartu. Záhy po komunikaci s pracovnicí banky zjistila, že i přes to všechno ji podvodník stihl připravit o sedmdesát pět tisíc korun.

Další podvedená žena prodávala stejným způsobem dětskou bundu za sto čtyřicet korun. Průběh komunikace byl jako přes kopírák. Tuto prodejkyni podvodník připravil o bezmála třicet tisíc korun.

Tímto jednáním se podvodníci dopustili trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a dále podvod, za což zákon ukládá až osmiletý pobyt za mřížemi.

6. února 2023, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem