Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při preventivní akci zloděj dopaden

Policisté při preventivní akci dopadli pachatele přímo při činu 

     Policejní hlídka z Obvodního oddělení Jílové u Prahy prováděla preventivní kontrolu chatové osady Nad Kabáty v katastru obce Jílové u Prahy. Při kontrole policisté zjistili poškození oplocení mezi pozemky dvou chat. Provedenou prohlídkou jedné z chat policisté zjistili, že je vypáčeno dvoukřídlé okno. V chatě policisté nalezli jednačtyřicetiletého muže z Prahy 4. Ten na výzvu policistů chatu opustil a hlídkou byl zadržen.
 
     Muž vypáčenými dveřmi vnikl do chaty, vše prohledal, vypil láhev alkoholu a v chatě usnul. Poté si do nalezené deky připravil k odcizení radiomagnetofon, dermatologické krémy, montážní pěny, železné páčidlo, rámovou pilku, gumovou palici, tesařské dláto, šroubováky, kleště, sadu gola klíčů, varnou konvici, hrnečky s podšálky, půllitrovou láhev vína, to vše v celkové hodnotě dvacetčtyři tisíc korun. Právě při této činnosti byl policisty vyrušen a svého lupu si vůbec neužil. Poškozením oplocení a nemovitosti způsobil majiteli škodu ve výši třiceti tisíc korun.
 
     Proti muži policisté zahájili úkony trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody, krádeže a poškozování cizí věci. Šetřením policisté zjistili, že muž byl za trestný čin krádeže v minulosti již soudně trestán. Z posledního výkonu trestu byl propuštěn v dubnu 2008.

vytisknout  e-mailem