Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Při předjíždění s vozidlem narazil do cyklistky

J.Hradec – Pomoc neposkytl a ujel, byl záhy dopaden.(Hlasová schránka 974 233 116)  

Včerejšího dne kolem 13:30 hodiny třicetiletý řidič nákladního vozidla Renault Master,  na přímém a přehledném úseku mezi obcemi Hrachoviště a Branná ve směru na Třeboň, předjížděl cyklistku , která jela u pravé krajnice. Řidič nedodržel dostatečný boční odstup od cyklistky a pravým vnějším zpětným zrcátkem narazil do jejího levého ramena. Řidič však po dopravní nehodě nezastavil ani se  nepřesvědčil, zda poškozená utrpěla újmu na zdraví. Cyklistce neposkytl potřebnou pomoc a pokračoval dál v jízdě až do Třeboně, kde byl zastaven hlídkou Městské policie Třeboň. Při této dopravní nehodě cyklistka utrpěla zranění v  oblasti levého ramene, které si vyžádalo lékařské ošetření, bez vzniku pracovní neschopnosti. Na vozidle Renault Master, jehož majitelem je firma, byla způsobena škoda ve výši nejméně 5 000 korun. Ovlivnění účastníků dopravní nehody alkoholem bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Avšak orientační test na přítomnost návykových látek byl u řidiče  pozitivní na návykovou látku Canabis a proto byl u podezřelého řidiče proveden odběr krve a moči.  Případ převzali jindřichohradečtí kriminalisté a i nadále se jím budou intenzivně zabývat. Řidiče trestní stíhání rozhodně nemine.
 
Jindřichohradecká policie upozorňuje řidiče:
 
S nadcházejícími velikonočními svátky se policisté zaměří hlavně na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, kontrolu způsobu jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, technické stavy vozidel apod.
 
Zároveň policisté upozorňují všechny řidiče, aby jezdili opatrně, byli předvídaví, obezřetní a především, aby dodržovali pravidla silničního provozu!
 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz
18. dubna 2014

vytisknout  e-mailem