Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při požáru nalezeno mrtvé tělo

LIBEREC - Kriminalisté zjišťují totožnost těla uhořelého při požáru bytu v ulici Svobody v Liberci. 

Ve čtvrtek, krátce po jedenácté hodině v noci, vyjížděli policisté, na základě oznámení hasičů, do ulice Svobody v Liberci, k požáru bytu. Hořelo v suterénním jednopokojovém bytě, který byl ještě před příjezdem hasičů uzamčen a klíč byl z druhé strany dveří. Uvnitř pak bylo nalezeno ohořelé torzo lidského těla.

Celou záležitost si ihned na místě převzala Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec, která již v dané věci provádí šetření a zjišťuje veškeré okolnosti tragické události. Prioritně budou zjišťovat totožnost nalezeného těla. Podle zatím prvnotních šetření by se mohlo jednat o ženu, cizinku. Policisté v místnosti nalezli i cestovní doklad. Jistotu ale budou mít až po znaleckém zkoumání, zejména analýze vzorků DNA a současně bude také provedena soudní pitva, která by měla zjistit příčinu smrti.

Detailní ohledání požárem zasaženého bytu z důvodu zjištění jeho příčiny bude provedeno v pátek v dopoledních hodinách. Kriminalisté zatím nestanovili přesnou právní kvalifikaci události. Úkony prozatím zajájili pro přesně nestanovený trestný čin (podle zvláštní části "Hlava I trestního zákoníku), proti životu a zdraví.


11. ledna 2019
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem