Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při poskytování pomoci napadli záchranáře

LIBEREC - Skončili v policejní cele. 

V pátek 7. ledna 2011 po šestnácté hodině odpoledne vyjížděli liberečtí záchranáři do Americké ulice, kde byla nalezena žena ve špatném zdravotním stavu a potřebovala lékařskou pomoc. Zanedlouhou poté, co zdravotníci dorazili na místo a poskytovali ženě odbornou lékařskou pomoc, musela být  povolána také policejní hlídka. Při ošetřování ženy napadli zdravotníky dva muži, a to velmi agresivně. Ti museli být ošetřeni v Krajské nemocnici Liberec. Agresivní muži navíc ještě poškodili vůz záchranářů, u kterého rozbili okno a poškodili dveře.

Oba muže, které napadení zdravotníci označili za útočníky, policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Jednalo se o dva muže z Jablonecka ve věku 20 a 45 let. Před umístěním do policejní cely bylo u obou mužů provedeno lékařské vyšetření, zda jsou schopni k umístění do cely. Oba dva rovněž podstoupili opakované orientační dechové zkoušky. Starší z dvojice nadýchal 1,8 promile, 20letý mladík přes dvě promile alkoholu.

Oba muži již byli ze zadržení propuštěni a vyslechnuti. Nyní policisté provádějí šetření k vyčíslení škody, kterou muži způsobili poškozením vozu záchranářů a dále pak k délce pracovní neschopnosti napadeného záchranáře. Po zajištění a zadokumentování všech těchto podkladů bude ve věci rozhodnuto o dalším postupu.
 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
10. 1. 2011

vytisknout  e-mailem