Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při pondělním neštěstí pomáhali svědci

DĚČÍNSKO - Policisté si velice váží přístupu lidí, kteří pomáhali v Křešicích. 

     V pondělí 15. března po půl šesté odpoledne jsme na tísňovou linku přijali oznámení, že u železničního přejezdu v Děčíně Křešicích zkolaboval řidič osobního automobilu, který zůstal stát v kolejišti. Na místo okamžitě vyjeli policisté i záchranáři, manželka řidiče, která s ním jela v autě, zatím muže v bezvědomí společně s další svědkyní události vyprostila ven a začali s první pomocí.

     Další svědci zatím odtlačili auto z kolejí a následně pomáchali se resuscitací muže až do příjezdu lékaře. Bohužel se ani přes několik desítek minut trvající oživovací pokusy nepodařilo u 48letého muže obnovit životní funkce, pravděpodobnou příčinou úmrtí mohlo být srdeční selhání. 

     Přestože se řidičův život nepodařilo zachránit, velký dík patří jak ženě, která manželce pomohla muže z auta dostat ven, tak i dalším svědkům, kteří vyprošťovali auto z kolejiště a pomáhali s resuscitací. Dnes tyto obětavé lidi navštíví zástupci vedení policie, kteří jim za jejich příkladné jednání předají jako projev uznání poděkování a drobné prezentační předměty.

19. března 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem