Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Při parkování bourali

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nehody jsou nadále v šetření policistů. 

Policisté z dopravního inspektorátu – Sokolov šetří dopravní nehodu, ke které mělo dojít v pondělí dne 16. března v malé obci na Sokolovsku. Čtyřiačtyřicetiletý muž měl řídit osobní vozidlo značky Volkswagen, se kterým při parkování měl způsobit dopravní nehodu tím, že narazil přední částí vozidla do zde zaparkovaného automobilu tovární značky Peugeot. Z místa dopravní nehody měl odejít pryč, aniž by splnil své povinnosti účastníka dopravní nehody. Při dopravní nehodě došlo ke škodě kolem 10 tisíc korun.

Také karlovarští dopravní policisté měli toho dne řešit obdobný případ. V dopoledních hodinách na parkovišti v areálu firmy v Karlových Varech měl čtyřiatřicetiletý muž při couvání s nákladním automobilem s návěsem narazit do zadní části zaparkovaného vozidla Audi a následně odjet pryč. Způsobená škoda je vyčíslena na částku kolem 40 tisíc korun.

 Příčiny a okolnosti dopravních nehod jsou nadále v šetření policistů.
 
Prevence:
Při jakékoliv dopravní nehodě jste povinni splnit svou povinnost účastníka dopravní nehody. Ve výše uvedených případech, kdy není poškozený řidič na místě, byste měli vyčkat do jeho příchodu. Poté je na řadě vyplnění formuláře o dopravní nehodě. Pokud řidič vozidla nepřijde nebo Vám některý z účastníků nehody odmítá podepsat záznam, nebo se nemůžete shodnout, kdo nehodu zavinil, obraťte se na policii. Policii musíte zavolat zejména, pokud jsou na místě nehody zraněné osoby. Dále také v případě, kdy vzniklá škoda na některém z vozidel přesáhne částku sto tisíc korun, nebo když vznikne škoda na majetku třetí osoby (např. poškodíte-li plot, veřejné osvětlení či svodidla).

nprap. Eva Valtová
17. 3. 2020

vytisknout  e-mailem