Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Při on-line nákupech chtěla ušetřit stokoruny

PROSTĚJOV - Přišla o tisíce. 

V sobotu 12. listopadu 2019 si šestatřicetiletá žena v jednom e-shopu vybrala a zakoupila dva mobilní telefony. Nabídka prodejce byla lákavá, protože oba telefony stály řádově o stokoruny méně, než v druhé nejlevnější prodejně. Jak už se bohužel stává, ta nejlevnější nabídka nemusí být ta nejvýhodnější. Po zaplacení částky ve výši 7 880 korun telefony nedorazily a prodejce se stal nekontaktním. Proto věc žena oznámila policistům. Ti ji šetří pro podezření z podvodu, za který jeho pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policisté radí:

· prodejce nevybírejte jen podle nejnižší ceny - je podezřelé, pokud je nabídka významně levnější než u ostatních prodejců

· dobrým indikátorem jsou recenze na různých srovnávačích – jejich počet a výsledné hodnocení

· zadejte název společnosti do internetového vyhledávače a projděte si několik odkazů (u společnosti v tomto konkrétním případě jsou hned na prvních místech odkazy svědčící o nedobré pověsti prodejce!)

· nejčastěji se podvody při prodeji zboží na internetu týkají elektroniky (mobilní telefony, herní zařízení), proto dbejte zvýšené opatrnosti zejména při nákupu tohoto zboží.

por. Mgr. František Kořínek

22. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem