Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Při ohňostroji nastal výbuch pyrotechniky

Exploze poškodila terasu a okna náchodského zámku, nikdo nebyl zraněn  

Ohňostroj(2)Ohňostroj(2)

Náchodská policie prošetřuje explozi pyrotechniky, ke které došlo během pátečního nočního ohňostroje  (7. 5. 2010) k oslavám konce druhé světové války. Nekontrolovaný výbuch pyrotechniky nastal během druhé části ohňostrojové produkce před desátou hodinou večer. Ohňostroj byl pořádán z terasy obklopující budovu náchodského zámku, obrácené směrem k náměstí.

Při výbuchu nebyl naštěstí nikdo zraněn, exploze však poškodila kamenné pískovcové kvádry podlahy a zábradlí terasy, stejně tak okenní tabulky a rámy v levém křídle zámku. Interiér zámku poškozen nebyl. Přesná výše škody ještě není známa, podle vyjádření Národního památkového ústavu se však bude jednat o sta tisícové částky, už nyní v odhadu přesahující půl miliónu korun. Policie v současné době provádí šetření, jak a proč k výbuchu došlo a shromažduje všechny dostupné informace. V dané věci byla vyžádána odborná posouzení experty z řady pyrotechniků a dalších odborníků.

V této souvislosti náchodská policie žádá občany, kteří si ohňostroj natáčeli na video, aby jí poskytli k vyhodnocení událostí svůj videozáznam. Policisté uvítají jakýkoli záznam, z něhož je patrný průběh (i částečný) ohňostroje a časový sled celé produkce. Záběry mohou být z jakékoli vzdálenosti. Vaše informace přijme operační důstojník na bezplatné lince 158, který je po celých 24 hodin připraven převzít záběry. Foto Policie ČR

por. Bc. Eva Prachařová
8. 5. 2010

 

Odkazy do noveho okna

Ohňostroj(1)

Náchodský zámek 

Detailní náhled

Ohňostroj(2)

Náchodský zámek 7.5.2010 

Detailní náhled

Ohňostroj(3)

Náchodský zámek 7.5.2010 

Detailní náhled

Ohňostroj(4)

Náchodský zámek 7.5.2010 

Detailní náhled

Ohňostroj(5)

Náchodský zámek 7.5.2010 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem