Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při noční havárii na Příbramsku zemřel řidič vozu

PŘÍBRAM - Co bylo příčinou nehody s tragickými následky policisté prověří. 

Minutu po jedenácté hodině v noci vyjížděli policisté, na základě oznámení Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje, k vážné havárii osobního vozu v obci Kozárovice na Příbramsku.

Řidič osobního vozu Škoda Octavia, vedle kterého seděl na předním sedadle ještě spolujezdec, vyjel z vozovky, narazil do drátěného plotu u domu, od kterého se vůz odrazil, "přeskočil" komunikaci, po které jel a následně ještě narazil do zděného oplocení. 

Havárii vozu bohužel nepřežil sám muž, který vůz řídil a kterému se maximálně snažili pomoci záchranáři. Spolujezdec vyvázl z havárie bez zranění.

Proč k nehodě došlo budou zjišťovat kriminalisté, kteří v souvislosti s havárií zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti podle § 143 odst. 1 trestního zákoníku a rovněž nařídili soudní pitvu k určení příčiny smrti zemřelého řidiče.

Podle prvotních šetření ale zřejmě řidič škodovky nezvládl řízení na mokré vozovce a při projíždění levotočivé zatáčky, kdy zřejmě nepřizpůsobil rychlost, vyjel mimo vozovku, kde po nárazu do drátěného a následně zděného plotu, jeho jízda bohužel skončila. Přesnou příčinu budou ale policisté, kteří nehodu zadokumentovali pomocí dronu, zjišťovat. Ke znaleckému zkoumání zajistili i havarované vozidlo.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
27. prosince 2022

 

vytisknout  e-mailem