Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při nehodě dodávky u Dětřichova 10 zraněných

LIBERECKO - Dnes večer se stala na silnici I/13 dopravní nehoda u Dětřichova na Frýdlantsku. Nehoda si vyžádala 9 lehkých a 1 těžké zranění. 

Dnes, krátce před půl sedmou hodinou večer, přijal operační důstojník z tísňové linky 112 oznámení o dopravní nehodě na silnici I/13 u Dětřichova na Frýdlantsku. 

1
Ve směru od Frýdlantu na Liberec jel po silnici I/13 řidič vozidla VW Transporter, který na rovném úseku předjížděl jiné osobní vozidlo. Ve chvíli, kdy dokončoval předjíždění a zařazoval se z levého do pravého jízdního pruhu, se zřejmě zalekl osobního vozidla, které mělo vyjíždět z vedlejší komunikace od Dětřichova na silnici I/13 a pokusil se o úhybný manévr. Řidič Transportéru v důsledku toho dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku do příkopu, kde se převrátil s vozidlem na střechu. Při tom ještě poškodil plot u rodinného domu. Řidič osobního vozidla, jedoucího od Dětřichova, neposyktl na místě nehody první pomoc a z mista nehody ujel, pravděpodobně ve směru na Frýdlant. Mělo by se jednat o vozidlo modré nebo šedé barvy. V dodávce cestovalo celkem 9 cizinců. 

"Nehoda si vyžádala 9 zraněných osob z vozidla VW Transporter, kdy 8 osob utrpělo lehká zranění a 1 osoba byla zraněna těžce. Dále musel být ošetřen řidič z předjížděného vozidla, který utrpěl stresovou reakci", sdělil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. "Celkem 5 osob jsme vozidly Zdravotnické záchranné služby převezli do Krajské nemocnice Liberec, další 2 osoby do jablonecké nemocnice a 2 osoby do nemocnice ve Frýdlantu", doplnil tiskový mluvčí. 

Policisté nemohli u řidče dodávky provést orientační dechovou zkoušku na alkohol z důvodu zdravotního stavu, vyžádali si proto odběr krve v nemocnici. 

Po dobu vyšetřování nehody byla komunikace uzavřena, dopravní policisté odkláněili dopravu přes okolní obce. 

Okolnostmi nehody a mírou zavinění ze strany jednotlivých účastníků se nyní budou dále zabývat liberečti dopravní policisté. 

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci na veřejnost. Pátráme po řidiči osobního vozidla modré nebo šedé barvy, které z místa nehody ujelo. V souvislosti s tím se obracíme na případné svědky události, kteří si něčeho všimli, či na samotného řidiče, který od nehody ujel, aby se přihlásili policistům  prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158, aby tak mohli objektivně posoudit nehodový děj.


23. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem