Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Při nehodě byl pod vlivem drog a měl zabavený řidičák

NÁCHODSKO - Sám vyvázl lehce zraněn, v protisměru těžká zranění 

test na drogytest na drogy
Dopravní nehodu, při níž společně s řidičem volant držely i drogy, vyšetřují dopravní policisté v Náchodě.
 
K nehodě došlo ve čtvrt na šest odpoledne ve čtvrtek 10. listopadu 2011 mezi obcemi Zlič a Česká Skalice. Třicetiletý řidič osobního automobilu Škoda Felicia, který jel směrem na Českou Skalici, vjel s vozidlem do protisměru, kde se potkal s protijedoucím vozidlem, též Škodou Felicia.
 
Čelní srážka obou vozidel dopadla hůře pro řidičku, která jela autem po své straně. Při nehodě utrpěla těžké zranění, s nímž byla hospitalizována v náchodské nemocnici. Řidič, jehož automobil vyjel do protisměru, ze srážky vyvázl pouze se zraněním lehkým. Vysvětlujícím zjištěním byl pro dopravní policisty výsledek testu Drug Wipe 5 na jiné návykové látky, kterému se  řidič felicie, jenž vyjel ze svého směru jízdy do protisměru, podrobil.
 
Test prokázal pozitivní výsledek na amfetamin. Dalším prověřováním jeho osoby policisté navíc zjistili, že muž má pardubickým magistrátem zadržený řidičský průkaz, a tedy za volantem neměl opravdu co dělat hned dvakrát.
 
Dopravní policie nehodu nadále vyšetřuje, „povzbuzenému“ řidiči hrozí obvinění z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalostí a jízdy pod vlivem návykové látky s možným až čtyřletým trestem odnětí svobody.
 
por. Bc. Eva Prachařová
11.11. 2011 v v 15.30 hodin
Odkazy do noveho okna

Zlič

DN s TZ - drogy 11.11.2011 

Detailní náhled

Zlič

DN s TZ-drogy 11.11.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem