Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Při krádeži probudili spící rodinu

ORLICKOÚSTECKO - Včera ve 2 hodiny ráno probudil obyvatele Lanškrounského rodinného domu podivný hluk. Hned bylo jasné, že v domě jsou zloději a právě díky pohotové reakci okradených lidí policisté z Lanškrouna podezřelou dvojici po pár minutách dopadli. 

Co jim je tentokrát kladeno za vinu? V jednom rodinném domě využili neuzamčených dveří a z chodbového věšáku odcizili 5 bund v hodnotě téměř 30.000 korun. Co s nimi chtěli dělat? Padly jim jen některé, zbylé prohledali a zahodili. Okradená rodina strach z toho, že bude muset kupovat nové zimní oblečení, mít nemusí. Všech 5 bund je na svědě a „putují“ zpět k majitelům.

Bundy nebyly jediným zbožím, o něž se zajímali. Spokojili se i s bednou (bohužel pro ně) prázdných piv. Druhou přepravku měli odcizit v další nemovitosti, kterou navštívili se stejným úmyslem. Tam už měli větší štěstí, protože v „base“ bylo 16 neotevřených lahví piva Bernard. Štěstí ale netrvalo dlouho. Piva neochutnali, jelikož je policejní hlídka z Lanškrouna našla a ihned zajistila.

Ani jeden z mladých mužů jim nebyl neznámý. Ačkoliv to jsou pánové, kteří sotva oslavili 19. a 21. narozeniny, mají ve svém rejstříků už tolik záznamů, že jeden z nich z rozhodnutí soudu už na svobodě nezůstal. Jelikož byl v podmínce, skončil po provedených úkonech souvisejících s touto noční výpravou ve věznici. Jeho parťák je zatím na svobodě, zároveň si je vědom toho, že pokud bude trestnou činnost páchat dál, doběhne ho stejný osud jako jeho komplice. Za spolupachatelství krádeže a porušování domovní svobody oběma hrozí až tříleté vězení přestože vinu hází jeden na druhého. Když z nich totiž tvrdí, že kradl ten druhý, zatímco on sám čekal venku před domem.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
25. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem