Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Při kontrole chat policisté odhalili tři pachatele

JIHLAVSKO: Vloupali se do chaty, ve které přespávali a konzumovali potraviny 

Ve čtvrtek 6. prosince proběhla na Jihlavsku další preventivně pátrací akce v chatových oblastech, do které byl nasazen větší počet policistů a psovodů. Při akci policisté vypátrali tři pachatele, kteří se vloupali do chaty, navíc bylo po jednom z nich vyhlášeno celostátní pátrání.
 
Policisté se tentokrát zaměřili na vytipované chatové oblasti na Třešťsku a Telčsku, kde ve spolupráci s policejními psovody systematicky kontrolovali rekreační chaty a chalupy.
Při preventivně pátrací akci prováděli policisté kontrolu také v chatové oblasti na Třešťsku v místech zvaných Zadní Pouště. Před polednem nalezli v jedné z chat tři mladé muže. Policisté provedli šetření a ohledání objektu, zjistili, že chata vykazuje známky násilného vniknutí a dále zkontaktovali majitele chaty. Všechny tři podezřelé mladíky ve věku od osmnácti do jednadvaceti let převezli na obvodní oddělení. Při jejich kontrole navíc policisté zjistili, že po jednom z nich je vyhlášeno celostátní pátrání. Devatenáctiletého hledaného muže zadrželi. Jedná se o mladého muže, který je vyšetřován v souvislosti se spáchanou násilnou trestnou činností a vyhýbal se provedení nezbytného úkonu v trestním řízení. Zadrženého muže policisté umístili do policejní cely. 
Na základě provedeného prověřování policisté zjistili, že se všichni tři mladí muži vloupali do chaty v úterý 4. prosince. Rozbili okno v podkroví, kterým se dostali do vnitřních prostor. V chatě přebývali až do čtvrtka, kdy je zde vypátrali policisté při akci. Podezřelí muži v objektu přespávali a konzumovali nalezené potraviny. Škodu tak majiteli chaty způsobili poškození okna a odcizením potravin.
Policejní inspektor následně všem třem mužům sdělil podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádež a porušování domovní svobody. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
Jihlavští policisté se i nadále budou v zimních měsících na chatové oblasti zaměřovat a provádět zde za účelem ochrany majetku občanů nepravidelné kontroly.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
7. prosince 2012
 

vytisknout  e-mailem