Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Při jízdě ho přemohl mikrospánek

MÍŘKOV – Vozidlo se několikrát přetočilo přes střechu. Došlo ke zranění řidiče a jeho spolujezdců. Škoda, způsobená dopravní nehodou, byla vyčíslena na částku přes 150 tisíc korun a jako příčinu uvedl řidič mikrospánek. 

Dne 22. července 2022 krátce po patnácté hodině vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Domažlice k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy č. 200 mezi křižovatkami na obec Nový Dvůr a obec Křakov.

Jednatřicetiletý řidič osobního automobilu tovární značky Škoda jel směrem od obce Horšov na obec Mířkov. Při jízdě se řidič plně nevěnoval řízení a nesledoval situaci v provozu na pozemní komunikaci, když po projetí ostré levotočivé zatáčky na přímém úseku vjel na pravý okraj komunikace a následně vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stěny silničního příkopu a poté se několikrát přetočil přes střechu. Vozidlo následně skončilo v poli na střeše.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a jeho třech spolujezdců. Všichni byli transportováni do zdravotnického zařízení k dalšímu lékařskému ošetření. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedeným odborným přístrojem.

Řidič policistům uvedl, že při jízdě po přímém úseku vlivem menší únavy ho přemohl krátký mikrospánek. Výše škody byla na osobním vozidle vyčíslena na částku 150 tisíc korun a na povrchu silničního příkopu 3 tisíce korun. Dopravní nehodou se nadále zabývají domažličtí dopravní policisté.

nprap. Barbora Šmaterová

26. července 2022

Odkazy do noveho okna

Foto DN1

Foto DN1 

Detailní náhled

Foto  DN2

Foto DN2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem