Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při jízdě dvakrát havaroval

Jel opilý  

     Téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu naměřili policisté řidiči nákladního auta značky MAN s návěsem, když šetřili jeho nehodu.  
    

     Řidič jel 11. května v odpoledních hodinách po silnici druhé třídy ve směru od Čechtic na Staré Práchňany. Asi osm set metrů za Čechticemi nezvládl vlivem své podnapilosti jízdu, sjel vpravo mimo silnici a poškodil přitom povrch vozovky. Poté si přivolal asistenční službu, která auto vyprostila. Řidič pak klidně v jízdě pokračoval dál. Za obcí Jizbice však opět  nezvládl řízení a znou sjel se soupravou  mimo silnici. Ta se přitom převrátila na pravý bok a   spodní částí poškodila okraj vozovky v délce jedenácti metrů.  Řidič měl štěstí, nic se mu nestalo.
     Při šetření nehody policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku. Ta prokázala, že je pod vlivem alkoholu. Elektronický přístroj mu naměřil 2,48 promile alkoholu v dechu.
     Dopravní nehodu policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

vytisknout  e-mailem