Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Při fotbale jsme na stadionu zasahovali pouze jednou

ZLÍNSKO: Brněnští fanoušci byli i přes prohru ukázněnější než ostravští.  

V sobotu se odehrálo další utkání nejvyšší fotbalové ligy na stadionu Letná ve Zlíně. Policisté byli na tento zápas dobře připraveni, v ulicích se jich pohybovala více než stovka. Společně se třemi desítkami strážníků městské policie dohlíželi na pořádek ve městě i na bezproblémový příjezd fanoušků jak vlakem, tak auty.

Vlakem dorazila do Zlína jen asi dvacítka fanoušků. Auty se tak dopravilo zbylých asi 360 fanoušků brněnské Zbrojovky. Policisté je doprovodili ke stadionu od sjezdu z dálnice a nasměrovali je na parkovací místa, která pro ně vyčlenili na Benešově nábřeží. Po dobu 4 hodin, kdy zde auta parkovala, byl na této ulici omezen provoz.

Na stadionu zasahovala pořádková jednotka policie pouze v prvních minutách zápasu, kdy odsud odvedla neukázněného zlínského fanouška, který ničil zařízení stadionu a verbálně napadal pracovníka pořadatelské služby. Jednalo se o nám dobře známého jednatřicetiletého muže ze Zlína, který nadýchal 1,48 promile alkoholu. Policisté jej zadrželi, umístili do policejní cely a budou ho prověřovat pro přečin výtržnictví. K většímu konfliktu došlo na severní tribuně pár minut před koncem zápasu, kdy zlínský hráč proměnil penaltu, čímž se Fastav dostal do vedení. Rozlícení fanoušci Brna začali přelézat plot a ničit pletivo. Policisté byli připraveni zasáhnout, ale konflikt zvládla bezpečnostní agentura svými silami a fanoušci se vrátili zpět do jim vyhrazeného prostoru.

Po skončení utkání jsme za pomoci policistů pořádkových jednotek z Brna a Olomouce dohlédli na bezproblémový odjezd fanoušků vlaky i auty. Nyní nás čeká vyhodnocování záznamů z kamer umístěných na stadionu. Budeme zjišťovat viníky poškozeného pletiva a zapálených sedaček v sektoru fanoušků Brna a použití pyrotechniky a vhození předmětů na plochu hřiště fanoušky Zlína.
 

 

13. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem