Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při dopravní nehodě zemřeli dva lidé

CHOMUTOV - Tragedie na silnici, Požár haly, Vykrádal auta..... 

Tragédie na silnici
Včera, kolem třinácté hodiny, došlo na silnici vedoucí z Chomutova do Karlových Varů k tragické dopravní nehodě. Na křižovatce se zde střetla dvě vozidla - Peugeot 306 s VW Passat. První vozidlo řídil 66letý muž z Chomutova, který nedal přednost v jízdě, po hlavní silnici jedoucímu passatu, kde za volantem seděl 25letý Jirkovák. Starší z mužů utrpěl při nárazu zranění, kterým na místě podlehl, jeho stejně stará spolujezdkyně pak zemřela při přepravě vrtulníkem letecké záchranné služby. Druhý řidič utrpěl zranění lehká, alkohol byl u něj vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Okolnosti této nehody nadále šetří policie.
 
Požár haly
Chomutovští policisté prošetřují požár, ke kterému došlo v jedné  klášterecké firmě. Její zaměstnanci zjistili, že hoří vysokozdvižný vozík  a od něj se požár přenesl na opláštění výrobní haly a  zařízení, včetně recyklovatelného odpadu. Požár likvidovali hasiči, nikdo nebyl zraněn, k ohrožení životního prostředí nedošlo. Celková škoda se vyšplhala na téměř 4,5 milionu korun. Proč k uvedenému požáru došlo je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Zloděj skončil ve vazbě
Za mřížemi skončil teprve šestnáctiletý mladík z Chomutova. Bylo zjištěno, že od konce července letošního roku vykradl na různých místech v okresním městě celkem 18 zaparkovaných vozidel různých značek. Majitelé přišli kromě autorádií i o značkové oblečení a obuv, parfémy, elektrické nářadí, stravenky, peníze, zrcadlo, svářečku, brýle a vibrační desku. Celková škoda přesáhla půl milionu korun – 515 tisíc korun. Kromě vykradených aut se mladík vloupal i do jedné prodejny v Chomutově kde sebral peníze z pokladny a historické zbraně a dále pak návštěvnici místního baru odcizil kabelku s věcmi.Vyčíslená škoda se tak navýšila o dalších 143 tisíc korun. Lapka byl zadržen, obviněn z trestných činů krádeže a umístěn v policejní cele neboť byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. V současné době se nachází v litoměřické věznici, kam jej doprovodila na příkaz Okresního soudu v Chomutově policejní hlídka.
 
Ukradený telefon prodali
O mobilní telefon v hodnotě devět tisíc korun připravila muže z Kalku trojice pachatelů ve věku 20, 35 a 36 let. Telefon mu odcizili na návštěvě u známého v chomutovském bytě a společně se domluvili, že jej prodají. Peníze si pak rozdělili a utratili. Dva starší si obvinění z krádeže již převzali, na nejmladšího obvinění čeká.
 
Ponechal si cizí peníze
Z trestného činu zpronevěry je podezřelý 47letý muž z okresního města. Jako zástupce obchodní společnosti uzavíral s klienty úvěrové smlouvy a následně od nich vybírat splátky. To sice plnil, ale peníze dále neodevzdal společnosti a ponechal si je pro svoji potřebu. Do dnešního dne dluží hotovost ve výši 63 tisíc korun. Okolnosti případu nadále šetří policie.
 
Dva měsíce léčil zlomeninu
Téměř dva měsíce se ze zranění léčil muž z Jirkova, kterého zranil 40letý Chomutovák. K incidentu došlo před restaurací v Jirkově, kdy útočník napadl poškozeného ranami do obličeje. Při pádu na zem utrpěl poškozený zranění ruky, které si vyžádalo uvedenou dobu léčení. Na útočníka čeká nyní obvinění z trestného činu ublížení na zdraví.
 

vytisknout  e-mailem