Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Při dopravní nehodě vypadl z vozidla

JABLONECKO – Mladý řidič při předjíždění na plné čáře dostal smyk a po střetu s protijedoucím vozidlem z toho svého vypadl. 

Včera ráno krátce po půl sedmé hodině se stala dopravní nehoda v Lučanech nad Nisou na silnici první třídy číslo čtrnáct. Pětadvacetiletý řidič jel s vozidlem Škoda Octavia ve směru od centra obce do Jablonce nad Nisou a předjížděl kolonu vozidel v místě, kde je předjíždění zakázáno plnou nepřerušovanou čárou, přes přechod pro chodce a navíc neměl dostatečný výhled před sebe, aby se mohl včas bezpečně zařadit. V okamžiku, kdy se snažil zařadit před první předjížděné vozidlo, dostal vlivem nepřiměřené rychlosti smyk a narazil do protijedoucího vozidlo Honda Civic, které řídila 46letá řidička. Vůz Honda byl vlivem tohoto střetu odraženo na svodidla a dále ještě na za ním jedoucí vozidlo Peugeot Boxer. Řidič vozu Škoda Octavia nebyl během jízdy připoután a po uvedeném nárazu vypadl z vozidla na vozovku. Tento 25letý řidič při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen posádkou Zdravotnické záchranné služby na traumacentrum liberecké nemocnice. Řidička Hondy Civic také utrpěla zranění a z místa události byla zdravotníky převezena do nemocnice V Jablonci nad Nisou. Charakter zranění obou dvou a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Vzhledem k jejich zranění u nich policisté nemohli na místě provézt dechovou zkoušku a ke zjištění alkoholu si v nemocnicích vyžádali odběr krve. U řidiče Peugeotu policisté alkohol vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Předběžná výše způsobené škody činí částku 210.000,- Kč.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.


13. 11. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Lučany (1)

DN Lučany (1) 

Detailní náhled

DN Lučany (2)

DN Lučany (2) 

Detailní náhled

DN Lučany (3)

DN Lučany (3) 

Detailní náhled

DN Lučany (4)

DN Lučany (4) 

Detailní náhled

DN Lučany (5)

DN Lučany (5) 

Detailní náhled

DN Lučany (6)

DN Lučany (6) 

Detailní náhled

DN Lučany (7)

DN Lučany (7) 

Detailní náhled

DN Lučany (8)

DN Lučany (8) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem