Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při couvání řidič chodkyni srazil

Ta skončila s těžkým zraněním v nemocnici 

Na silnicích litoměřického okresu došlo o víkendu k několika vážným dopravním nehodám, při nichž utrpěli zranění nejen řidiči automobilů, ale i dva motocyklisti,  cyklista a chodkyně.
Těžkému zranění se nevyhnula v pátek dopoledne chodkyně v ulici Stránského v Litoměřicích, kterou porazilo při couvání auto a poté ji přejelo. Těžce zraněná paní skončila v nemocnici.
Čtyři zranění si vyžádala srážka dvou osobních automobilů poblíž křižovatky od Libochovic u ČETRANSU. Řidička Peugeotu vjela na hlavní silnici, kde se střetla s VW Passatem jedoucí po hlavní, ale podle prvotního zjištění nepřiměřenou rychlostí. Odražený PASSAT vyjel z hlavní silnice a přejel na účelovou komunikaci, kde srazil cyklistu. Nehoda si vyžádala čtyři lehká zranění a škodu více než 200 000 Kč. Dopravní nehoda zůstává nadále v šetření.

Kuriózní nehoda se v pátek večer stala na železničním přejezdu v Budyni nad Ohří. Přímo na něm narazil řidič se svým Fiatem Tipo do před ním jedoucího automobilu zn. Škoda Favorit. Místo, aby řidič Fiatu za přejezdem zastavil, nabourané vozidlo předjel a pokračoval v jízdě. To se však nelíbilo poškozenému řidiči Favoritu, který po 200 metrech nezodpovědného muže dojel a zastavil. Po příjezdu policejní hlídky vyšlo najevo, že podezřelý řidič Fiatu před jízdou požil alkohol. Škoda na vozidlech sice nebyla vysoká ( 2 500 Kč celkem), ale při dechové zkoušce muž nadýchal téměř 1,6 promile! Z tohoto důvodu je 35letý řidič Fiatu Tipo podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a nějakou dobu si nezajezdí.

vytisknout  e-mailem