Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při čekání na autobus přišel o peněženku i s platebními kartami.

KOLÍNSKO – Kriminalisté obvinili dvě osoby. 

Kolínští kriminalisté objasnili případ krádeže peněženky z loňského léta. Ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku obvinili 42 letého recidivistu. Současně si usnesení o zahájení trestního stíhání převzal i 41letý muž, a to z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Daného jednání se dopustil starší z uvedené dvojice tak, že v ranních hodinách na počátku srpna procházel kolem muže, jenž čekal na autobusový spoj. Ve chvíli, kdy jej těsně míjel, do něj cíleně narazil a snažil se mu odcizit batoh, který měl zavěšený na jednom z ramen. Dotyčný se však nezalekl a o batoh se začal s výtečníkem přetahovat. Ten záhy svůj záměr vzdal a muži batoh navrátil. Po zběžné kontrole čekalo na majitele zavazadla nemilé překvapení, neboť zjistil, že mu byla odcizena peněženka i s obsahem. V onen moment však už spatřil pouze prchající siluety dvou mužů.

Odcizená peněženka vyjma peněž obsahovala i platební kartu, kterou dvojice mužů několikrát užila k provedení bezhotovostních plateb za zakoupené zboží. Kvalitní prací kriminalistů se však podařilo oba muže nejen ustanovit, ale i vypátrat.

Staršímu muži z dvojice hrozí v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody v trvání až na tři léta. Mladší z mužů zde může pobýt až po dobu dvou roků.

por. Bc. Adéla Fialová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
9. března 2023

vytisknout  e-mailem