Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při akci Armagedon zadržen distributor drog

Při policejní akci policisté zadrželi místního drogového bosse z Kolínska 

Při policejní akci Armagedon byl 4. prosince odpoledne zadržen místní drogový boss z Kolínska. Policejní hlídky muže zadrželi v luxusním vozidle Mercedes v Havlíčkově Brodu.
Muž řídil pod vlivem drog bez řidičského oprávnění, byl ozbrojen nelegálně drženou pistolí a ve vozidle převážel 10 gramů pervitinu. Středočeští kriminalisté hned druhý den zahájili trestní stíhání muže pro trestné činy nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, nedovolené ozbrojování, maření výkonu úředního rozhodnutí a vydírání.
Obviněný nejméně 3 měsíce neoprávněně přechovával pervitin, který za peníze distribuoval. Drogu osobně nebo prostřednictvím kurýrů odebíral přímo od výrobce. Přestože čtyřicetiletý muž není držitelem zbrojního průkazu, opatřil si střelnou zbraň, kterou neustále nosil u sebe. Již na počátku září letošního roku dosahl 12 ti bodů při řízení vozidla a byl Odborem dopravy MÚ Kolín vyzván k odevzdání řidičského průkazu. Průkaz neodevzdal a řídil dál. Je dokázáno, že vyhrožoval usmrcením jedné osobě, pokud mu nevyplatí částku 150 tisíc korun. Při vyhrožování používal nelegálně drženou zbraň.
V pátek, 5. prosince, Okresní soud v Kolíně uvalil na obviněného vazbu. V případě odsouzení muži hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Na případu výborně spolupracovali středočeští kriminalisté teritoriálního oddělení Kolín a policisté Okresního ředitelství Havlíčkův Brod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem